quatro - första dagen





Nu har jag klart av min Första dag på nya jobbet. Det var en lugn dag i matsalen men inombords dunkade nervositeten.
Men det var otroligt roligt och jag hoppas verkligen att jag blir riktigt duktig på det här. Det som gör mig mest nervös är alla "finklädda" personer, de låtsas som att man inte finns vilket gör det svårt att ge bra service utan att verka löjlig. 

Några nyckelord för att duka ett vackert bord:

  • Tänk på att allt ska vara rent. Polera därför glas, bestick men även tallrikar.
  • Rakt och symmetriskt. Detta är ett måste för att det inte ska se stökigt ut. För att vara säker på att allt står i linje, gå runt bordet och kolla från sidorna. Allt ska vara i samma rad. När är föremål har en utstickande detalj kom ihåg att detaljen alltid ska peka åt samma håll på alla bord. 
  • Salt (gärna fling) och peppar ska finnas på bordet till varmrätt. Se till att dessa också får en symmetrisk plats på bordet och de får gärna vara snygga och nätta salt- och pepparkar.
  • Ljus är alltid en stämningshöjdare. Ljusen kan lätt varieras efter vilket typ av tema dukningen ska ha. Långa, vita stearinljus i en guldstake ses ofta som elegant medan ett värmeljus i en färgad glasskål kan ses som orientalisk osv.
Q-E


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0